28. kesäkuuta, 1889, Pariisi, jatkoa

Maailmannäyttelyn eksoottiset tanssijat saavat ihmiset sekaisin. Belle Époque-ajan tukahdutettu seksuaalisuus vaatii veronsa.

"Lieneekö tästä vähäpukeisuuden aiheuttamasta ylenmääräisestä kiihtymyksestä johtuen sattunut erikoinen tapaus: eräs päihtyneen oloinen nainen sai jonkinmoisen hysteriakohtauksen ja ponkaisi jaavalaistyttöjen sekaan tanssimaan, nosteli vimmoissaan hamettaan vähän turhankin ylös. Sanottakoon nyt, että se oli uskomattoman kömpelöä ja groteskia, mutta en silti voinut olla katsomatta. Onneksi itsensä nolannut naisparka raahattiin pikapuoliin pois, vaikka hän pani aika lailla vastaan: huusi ja sätki kuin mielipuoli. Tarvittiin kuusi raavasta miestä taltuttamaan nainen tässä järkyttävässä ja inhottavassa operaatiossa. Vai oliko kohtaus sittenkin näytelmää, kuuluiko tuokin esitys näyttelyn illuusioon?"