28. kesäkuuta 1889, Pariisi

Kesän 1889 kohokohta Pariisissa on spektaakkelimainen maailmannäyttely. Leo sukeltaa salaperäisen kirjeystävänsä kanssa ihmisvilinään.

"Jospa kuvittelen, että olet vieressä, tartut käsikoukusta kiinni, yritän toimia oppaana. Kokeilemmeko sitä? Päivä on ensinnäkin mitä parhain ja aurinkoisin. Taivas on sellaista pehmeää kesäistä utua, joka pikkuisen väräjää ja jonka läpi voisi työntää kätensä. Niin kuin se olisi keveää, iholla kutiavaa pölyä... Näyttelyä kannattaa lähestyä Trocaderon puutarhan suunnasta, silloin Eiffel näkyy parhaiten. Kuljetaan siis tornin alta, ihmetellään vankkoja rautakaaria, insinöörien ja työmiesten edistyksellisiä tekniikoita, mietitään montako pulttia on tarvittu ja paljonko tonneja. Portossa on kuulemma monsieur Eiffelin rakentama silta, joka ylittää Douro-joen. Näin käytännöllisiä ovat nämä ranskalalaiset: rakentavat sillan, jonka toisessa päässä on taivas."