2. lokakuuta 1913, Berliini

Leo viettää iltaa naisystävänsä Margaretin ja portugalilaisen toimittajan Sergion kanssa.

"Myöhemmin illalla lähdimme kävelylle ja poikkesimme Café Baueriin. Oli syksyisen kaunis ja tyyni ilta, juuri niin hurmaava kuin vähän vaikean päivän jälkeen voi olla. Tapasimme kahvilassa Sergion, joka ryypiskeli nurkkapöydässä moselia. Hän alkoi heti haukkua minua eläkeläiseksi ja alter Binzdörfleriksi... Sergio on sentään ihminen, jonka kanssa on hauskaa. Loppuillasta hän oli kyllä juonut liikaa, tulee hänelläkin raja vastaan. Sen huomaa lauseen pituudesta, monologi kun ei meinaa millään katketa, jatkuisi vaikka maailman loppuun saakka. Ja mekään emme sentään vielä osaa portugalia, vaikka niin kovasti haluaisimme."

 Lesser Uryn maalaus Cafe Bauerista vuodelta 1895

Lesser Uryn maalaus Cafe Bauerista vuodelta 1895