26. lokakuuta 1913, Berliini

Päivisin Leo juo kahvinsa Café Jostyssa Potzdamer Platzilla. Välillä kierretään juttujen toivossa lähiseudun hotellit Bellevue, Fürstenhof, Palast ja Esplanade.

"Muut kirjeenvaihtajat notkuvat samoissa paikoissa, ja illat ovat tietysti parasta aikaa. Silloin kahviloista löytyy tuttu kabinetti: Gorski, Schneider, Montagni, Alvarez, Sergio, kaikki niin uskollisina paikoillaan... Puolalainen Gorski on kirjeenvaihtajista erityisen hyvä onkimaan tietoja, vaikka joskus ihmettelenkin, miten hän temppunsa tekee. Mies istuu Jostyssa kuin tukkukauppias, eikä näytä liikkuvan asemapaikastaan mihinkään. Käyttääkö hän kenties jotain telepatian outoa puolalaista sovellusta? Montagni taas kärsii sydänsuruista, juo tolkuttomasti ja puhuu tuskin mitään. Kunhan vain ei tekisi itselleen mitään typerää ja italialaista."

 Café Josty Potzdamer Platzilla

Café Josty Potzdamer Platzilla