Tulossa aikakuvamatka: Tähtikirkas, lumivalkea

Rakas lukija. Olet ehkä jo saanut käsiisi romaanin Tähtikirkas, lumivalkea ja tutustunut Leoon, hieman melankoliseen ja runolliseen, joskin myös lahjakkaaseen ja yritteliääseen nuorukaiseen, joka ajelehtii tyvenestä Belle Époque-ajan Pariisista toisen maailmansodan myrskyihin. Siinä tapauksessa voit rauhassa seurailla kuinka kirjailija johdattelee sinut pienten sitaattien, vanhojen postikorttien ja valokuvien myötä Leon elämän halki. Jos taas et ole lukenut romaania, ei hätää. Voit silti tulla mukaan aikakuvamatkalle, vaikka epäilenkin, että tätä lukiessasi juokset jo päätä pahkaa lähimpään kirjakauppaan ja kaivat taskusi pohjalta vähäiset roposi, poimit hyllystä kallisarvoisen kappaleen, viimeisen... Ja kenties tartut kirjaan samaan aikaan hyllyvierustoverisi kanssa, kamppailet hetken, mutta pian jo tavailetkin kirjaa kahvilassa tuon tuntemattoman kanssa, lempeän kirjallisen solidaarisuuden leijuessa maan yllä, sanojen putoillessa tähtikirkkaan taivaan alla...

 Kuva Esa-Pekka Salosen Tristan-projektista, Bill Violan videoteos

Kuva Esa-Pekka Salosen Tristan-projektista, Bill Violan videoteos