Maaliskuun loppu 1889, Pariisi

Leo matkustaa Helsingistä Lyypekkiin laivalla ja saapuu junalla Pariisin Gare de l´Estin aseman vilskeeseen. Pienestä putiikista löytyy mustakantinen vihko, johon nuorukainen aloittaa merkintänsä. Mustakantisesta tulee hänen elämänsä kirja:

"Matkasta minun on kirjoitettava jotain. Muutenhan sinä luulet, että olen ilmestynyt tänne tyhjästä, pudonnut maailmalle kuin lantti taskusta. Mutta ensin Helsingistä Lyypekkiin höyrylaivalla, jonka kyljessä luki Amelia Spår. Laiva oli valkoinen ja kaunis, mutta vielä kauniimpi oli meri. Sen olisin halunnut sinulle näyttää, keväisen meren. Kun ensin oli niin tyyntä, että tuntui melkein ihmeeltä. Kuin olisi laivaa kannateltu Herran kämmenellä, piilossa kaikilta maailman tuulilta. Ja yöllä taivas oli tähtiä täynnä."

 Alfred Stieglitzin valokuva vuodelta 1902

Alfred Stieglitzin valokuva vuodelta 1902