Yhdeksän romaania


Richard_Wagner,_Paris,_1861.jpg

Tähtikirkas, lumivalkea

Tragedian kotimaassaan kokenut nuori ylioppilas kirjoittaa päiväkirjaa Pariisissa vuonna 1889. Nuorukainen etenee kirjeenvaihtajaksi uutistoimistoon ja vie lukijan lumoavalle matkalle kiehuvaan Berliiniin, sen juovuttaviin öihin, ja myöhemmin kauas kolonisoituun Kaukoitään. Romaani on koskettava manifesti ihmisarvon puolesta. (Otava 2013)


Unknown.jpeg

Traumbach

Leikkisä pienoisromaani nuoresta toimittajasta, Jochenista, joka saapuu tuntemattomaan kaupunkiin tehtävänään tavoittaa muuan herra Traumbach. Mutta pian Jochen joutuu miettimään mikä oikeastaan on todellista ja voiko sinne koskaan löytää? (Otava 2012)

 


images.jpeg

Katoamispiste

Mieslääkäri törmää sattumalta kadulla ranskalaiseen Magda Roux´hun, joka on tullut Helsinkiin etsimään kadonnutta miestään. Naisella on johtolanka: Raija Siekkisen kirjoittaman teoksen ranskalainen laitos. Seuraavana päivänä Magda katoaa ja mies lähtee jäljittämään  naista. Samalla hän uppoaa edesmenneen kirjailijan Raija Siekkisen mielenmaisemaan. (Otava 2010)


Unknown.jpeg

Lumipäiväkirja

Oikeustieteen professori lukee lehdestä uutisen nuoruuden rakastetustaan, josta on aikoinaan tullut äärivasemmistolainen terroristi. Mies lähtee matkalle Saksaan, toiveenaan tavata vankilasta vapautunut Sigrid. Samalla hänen mielessään häilyy kysymys: onko elämässä ratkaisevaa hetkeä, jotain mikä määrää elämän suunnan? (Otava 2008).


9789511256700.jpg

Perhoskerääjä

Mies saa asianajajalta kirjeen, jossa hänen kerrotaan saaneen perinnön tuntemattomalta perhoskerääjältä, Henri Ruzickalta. Kun mies lähtee tutkimaan perintöään alkaa matka Eurooppaan ja samalla syvälle hänen omaan sisimpäänsä. (Otava 2006)


9789511256113.jpg

Elena

Miehen ajatukset on jo kuukausia täyttänyt nainen. Tummahiuksinen, kalpeaihoinen nainen, jonka hän näki sattumalta puistossa. Sittemmin mies on istunut joka päivä kastanjapuiden varjossa ja odottanut naista. Kuka on tuo pakkomielteinen mies ja miksi hänellä ei tunnu olevan edes persoonaa? (Otava 2003)


9789511258209.jpg

Tule risteykseen seitsemältä

Muistojen virrassa kulkeva fado-kitaristi palaa kotikyläänsä, joka on vajoamassa mereen. Balladimaisen runollinen tarina ystävyydestä, kohtalosta, Portugalin sinisistä kaakeleista, musiikista ja hauraasta rakkaudesta. (Otava 2002)


9789511256212.jpg

Naiset katsovat vastavaloon

Vastavihityt Lilian ja Klaus ovat muuttaneet Kirkkonummelle. Eletään 1970-lukua ja Lasse Virén voittaa olympiakultaa Münchenissä. Naapurissa asuu salaperäinen pariskunta, joka alkaa kiehtoa uteliaan Lilianin mieltä. (Otava 2000)


9789511255277.jpg

Kaksi kertaa kadonnut

Kahvilassa työskentelevä Lolita saa syntymäpäivälahjaksi käytetyn kameran, jonka sisällä on filmirulla. Lolita kehittää kuvat, jotka johtavat hänet absurdille ja kummalliselle matkalle vielä kummallisempien ihmisten joukkoon. (Otava 1999)